Privilege Aanbod Eating.be / Ontdek le Beau Séjour – Villers-sur-Lesse

DSC_3131

U bent al eerder onze gast geweest, dus u weet het natuurlijk al : even met uw tweetjes of vrienden naar de Beau Séjour voelt als een echte break. Hierbij een exclusieve aanbieding.

“Ontspannen in de Famenne” verblijf :
– twee overnachtingen in een twee persoonskamer (bon confort) met ontbijt
– de eerste avond geniet u van het menu “à table” (amuses+4gangen)
– toegang tot de tuin en zwemvijver
– gratis wifi op de gelijksvloers
– aankomst op woensdag, donderdag en zaterdag

Prijs van het verblijf : 190 € voor twee personen (95 € pp) in plaats van 358 €.
ofwel een korting van 46% op uw volgend verblijf bij ons.
geldig van 07 mei tot 30 november behalve van 14/8 tot 16/8, van 30/10 tot 1/11, 11/11

supplement superieure kamer +30 €
verblijfstaks en reserveringskosten + 5 € pp
supplement lovebox : + 39 €
jaarlijks verlof van 28 juni tot 9 juni, van 7 september tot 13 september
laatste boekingsdatum : 30 mei 2015

Share
In News | Leave a comment

Sergio Herman wil nog meer restaurants openen

6fe358e4-b10a-11e4-a069-aeeb1cc1526d_web_scale_0.0532387_0.0532387__

Zijn Antwerps restaurant The Jane blaast volgende maand een eerste kaarsje uit, maar Sergio Herman heeft ondertussen al plannen voor nog meer restaurants, zo maakt hij vandaag bekend in De Tijd.

Toen Sergio Herman in 2012 aankondigde dat hij zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis zou sluiten, was dat naar eigen zeggen om zich te kunnen toeleggen op zijn twee andere restaurants: Pure-C in Cadzand en The Jane in Antwerpen, beiden bekroond met een Michelinster.

Herman kan in beide restaurants…

Lees meer hier.

(Bron DeStandaard.be)

Share
In Chefs, News | Leave a comment

Eating.be zoekt…

Vervoeg de ploeg lekkerbekken van Eating.be !

Yes_You_Can-1024_1024x1024

FREELANCE COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDEN (m/f)

Uw taak:
Uw taak is om te bezoeken de beste restaurants in uw regio.

Uw profiel:
U bent tweetalig Nederlands-Frans.
U hebt een verzorgd voorkomen, u bent creatief, dynamisch, vlot in het leggen van contacten en u neemt graag initiatief.
U kan zowel individueel als in team functioneren, u bent energiek en gemotiveerd. U bent constructief en u onderhoudt zorgvuldig uw commerciële relaties.
Vermits ons vak de gastronomie is, ligt dit bij voorkeur in de lijn van uw interesses.

Wij bieden u:
Een inspirerende, jonge structuur die snel evolueert en de sfeer van een entiteit in volle groei.
Een motiverende verloning in verhouding tot uw talent aangevuld met een commissie op het zakencijfer en aantrekkelijke incentives.

Alleen curriculum vitae met foto zullen in aanmerking genomen worden. Deze mogen opgestuurd worden naar info@eating.be.

Share
In Uncategorized | Leave a comment

S.Pellegrino zoekt beste jonge chef ter wereld in België

S.Pellegrino_Depliant-Young-chef-2015_001-560.144733

S.Pellegrino, het wereldberoemde Italiaanse spuitwater, gaat op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Hierbij een warme oproep om Belgische jonge chefs wakker te schudden voor deze unieke kans. Van 1 november t.e.m. 15 december kunnen professionele chefs onder de dertig wereldwijd zich inschrijven via www.finedininglovers.com. Zo maken ze kans op een ticketje richting finale, die plaatsvindt tijdens de wereldtentoonstelling Expo Italia 2015 in Milaan, eind juni.

Op zoek naar jonge chefs
S.Pellegrino, het wereldberoemde spuitwater dat synoniem staat voor gastronomische beleving, lanceert dit jaar een nieuwe internationale zoektocht om de beste jonge chefs ter wereld op te sporen. Dit unieke initiatief reflecteert de sterke interesse van het merk om opkomend talent te ondersteunen.

Van 1 november t.e.m. 15 december kunnen alle jonge chefs ter wereld hun deelname samen met hun signatuurgerecht indienen via www.finedininglovers.com, het online magazine voor foodlovers dat ondersteund wordt door S.Pellegrino en Acqua Panna. Als chef mag je niet ouder zijn dan dertig en moet je al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant.

KingGeorge_S.Pellegrino_magnumfles_detailbeeld_1-260.144846

De beoordelingscriteria?
Ingrediënten: het beste kiezen wat de markt te bieden heeft, met oog voor kwaliteit, versheid en originaliteit.
Kunde: rauwe materie kunnen omvormen tot een afgewerkt gerecht dat zijn originele essentie eerbiedigt.
Genie: het verkennen van ongekende, inspirerende, verrassende uitkomsten, verbonden met de fine diningcultuur en een persoonlijke en hedendaagse stijl, terwijl smaak en vorm perfect in balans blijven.
Schoonheid: de presentatie is belangrijk voor de charme van het gerecht.
Boodschap: een heldere boodschap communiceren dankzij werk en persoonlijke visie.
Tien finalisten voor de Benelux
Vanaf 16 december worden alle kandidaturen bekeken door ALMA, ’s werelds belangrijkste internationale centrum voor training en opleiding op het gebied van de Italiaanse keuken. Het centrum zal de deelnemers onderverdelen in twintig regio’s, volgens de streek waar ze vandaan komen. ALMA selecteert daarna per regio tien finalisten die de vijf gouden regels – ingrediënten, kunde, genie, schoonheid en boodschap – het best weten te verzilveren.

Belgische jonge chefs nemen het eerst tegen hun Nederlandse en Luxemburgse conculega’s op tijdens de regionale Beneluxfinale, die in februari 2015 plaatsvindt. De tien jonge chefs laten hun signatuurgerecht dan proeven aan een jury die bestaat uit topchefs uit de Benelux. De winnaar van de finale kan samen met de andere negentien regionale winnaars rekenen op een ticketje richting Milaan eind juni.

De twintig regio’s zijn:
Italië / Frankrijk / Duitsland – Oostenrijk / Zwitserland / Spanje – Portugal/ UK – Ierland / Rusland – Baltische Staten – Gemenebest van Onafhankelijke Staten / Noorwegen – Zweden – Finland – Denemarken / Oost-Europa / Benelux / Mediterrane landen / VS / Canada / Afrika – Midden-Oosten / Latijns Amerika – Caraïben / Australië – Nieuw-Zeeland – Pacifische Eilanden / China / Japan / Noordoost- & Centraal Azië en Zuidoost-Azië.

Volg alles op de voet
Volg de hashtag #SPYoungChef om op de hoogte te blijven van deze wedstrijd en kijk regelmatig op www.finedininglovers.com, het online magazine voor foodenthousiastelingen, ondersteund door S.Pellegrino en Acqua Panna.

Share
In Uncategorized | Leave a comment

Belgen tweede op WK blind wijnproeven

104c2d80-574a-11e4-9289-ff865d455fc0_web_scale_0.084674_0.084674__

Een Frans viertal heeft zaterdag het wereldkampioenschap blind wijnproeven gewonnen in Aÿ, in het oosten van Frankrijk. De Belgen, die vorig jaar als eerste eindigden, werden eervol tweede.
De deelnemers – achttien ploegen van vier personen – bogen zich zaterdagochtend over twaalf wijnen uit verschillende landen. De bedoeling was om voor elk van die wijnen het land van oorsprong, de belangrijkste druivensoort, de producent, de appellatie en het oogstjaar te bepalen.

Jean-Michel Perrussan, Eddy Gautier, Didier Sanchez en Pierre Citerne, allen afkomstig uit Toulouse, haalden met verve de overwinning binnen. Ze slaagden er in om voor drie van de twaalf gedegusteerde wijnen alle vragen correct te beantwoorden en scoorden daarmee 139 punten. De Belgen – een viertal uit Namen – konden hun titel van wereldkampioen niet verlengen: Robert Rouelle, Olivier Georges, Philippe Berger en Olivier Rotiers eindigden met 118 punten op de tweede plaats. Spanje volgde met 93 punten. Rusland werd vierde, Andorra vijfde en de Chinese ploeg die bestond uit vier 25-jarige studenten maakte indruk met een verdienstelijke zesde plaats. Daarnaast deden ook ploegen mee uit onder meer Finland, Zweden, Denemarken, Andorra, Argentinië, Zuid-Afrika en Brazilië.

In 2015 verhuist het kampioenschap, dat georganiseerd wordt door het Franse wijnblad La Revue du vin de France, naar Châteauneuf-du-Pape in de Rhônevallei.

Bron DeStandaard.be

Share
In Uncategorized | Leave a comment