De ‘nieuwe’ Hertog Jan maakt openingsdatum bekend

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens sloten eind februari de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels omdat ze hun oog hadden laten vallen op een nieuwe locatie in Zedelgem. Daar zal het restaurant op 22 juli heropenen, zo liet chef Gert De Mangeleer zelf weten via Twitter.
Wie de nieuwe locatie van het driesterrenrestaurant – een hoeve in Zedelgem – als eerste wil ontdekken, kan vanaf vandaag reserveren via de website van Hertog Jan, zo gaf De Mangeleer, eerder dit jaar verkozen tot Europese Chef van 2014, ook nog mee.

Het duo zat tijdens de renovatiewerken echter niet stil en opende in de Brugse binnenstad het tijdelijke restaurant Yellow Bistro, waar de nadruk werd gelegd op de betere bistrokeuken.

Dat concept was een voorsmaakje van wat we binnenkort kunnen verwachten in het oude pand van Hertog Jan in Sint-Michiels bij Brugge. Die bistro zou normaal ook nog dit jaar de deuren openen.

Share
In News, News | 1 Comment

De eerste maatjes zijn aangekomen

Vandaag is het nieuwe maatjesseizoen gestart. Dat betekent dat er nu opnieuw lekkere reepjes gepekelde haring te verkrijgen zijn. Dat is wat vroeger dan vorig jaar, want het belooft een goed seizoen te worden. De vis is vet, dus smakelijker. Dat komt door de zachte winter.

Share
In News, News, Smaken | Leave a comment

Antwerpse sommelier kan aan de slag bij Noma

De Lierse sommelier Willem Van den Broeck mag aan de slag bij het Deense restaurant Noma, dat onlangs opnieuw verkozen werd tot beste van de wereld. Hij is net terug van een stage waarin hij René Redzepi kon overtuigen.
Van Den Broeck is een van de jonge talenten in het Belgische culinaire circuit. Vijf jaar geleden werd hij uitgeroepen tot beste sommelier van het land tijdens de prestigieuze wedstrijd Prosper Montagné. Hij werkt bij het Lierse restaurant Cuistot in de Antwerpsestraat en baat in Antwerpen zijn eigen zaak Bistro Bicyclette uit.

Lees meer hier.

Bron De Standaard.

Share
In News, News | Leave a comment

‘In de Wulf’ van Kobe Desramaults beste restaurant van Europa

Opinionated About Dining (OAD), de website van de invloedrijke foodblogger Steve Plotnicki, heeft zijn lijst bekend gemaakt met de 100 beste restaurants in Europa. Het restaurant van de Belgische chef Kobe Desramaults, ‘In de Wulf’, prijkt op de eerste plaats. Daarmee laat ‘In de Wulf’ het bekende restaurant ‘Troisgros’ in Roanne en de voormalige nummer 1 ‘Quique Dacosta’ achter zich.
‘Deze erkenning doet enorm deugd’, aldus Kobe Desramaults in een eerste reactie. ‘Het is een ongelofelijk cliché om te zeggen dat dit het resultaat is van een groep mensen maar ik ben ervan overtuigd dat die waardering veel te maken heeft met het internationale karakter van ons team. Ik werk met gasten uit tien verschillende landen die allemaal supersterk en geëngageerd zijn en mee de structuur en de eigenheid van In de Wulf bepalen.’

De chef van In De Wulf haalt verder ‘een stuk gezonde koppigheid en eigenzinnigheid’ aan als verklaringen voor het succes. ‘We focussen heel bewust samen op ons restaurant. Ik heb respect voor collega’s chefs die ook buiten hun zaak allerlei activiteiten ontplooien maar ik wil zelf zoveel mogelijk energie en tijd in mijn zaak steken en in zaken die we zelf belangrijk vinden en die voor het restaurant en onze gasten meerwaarde opleveren. Mogelijk ligt daar ook een stukje verklaring in voor de internationale erkenning die ons te beurt valt.’

De lijst wordt sinds 2012 opgesteld aan de hand van de opinie van 4.300 personen die samen goed zijn voor 140.000 restaurantbeoordelingen. De notering van het restaurant van Kobe Desramaults op de eerste plaats is bijzonder, maar wat de gouden podiumplaats nog specialer maakt is de stoet van indrukwekkende namen die na In de Wulf volgt in het klassement.

In de Wulf stond in 2012 als hoogstgeplaatste restaurant van ons land op nummer 30 en dook vorig jaar met een 5de plaats de top tien in. Noma van chef René Redzepi stond vorig jaar nog op nummer 2 en zakt dit jaar naar de 7de plaats. De tweede plaats dit jaar is gereserveerd voor ‘Troisgros’ in Roanne. Quique Dacosta in Dénia, de nummer 1 van 2012 en 2013, vervolledigt het podium.

De top tien:

1. In de Wulf, Dranouter

2. Troisgros, Roanne

3. Quique Dacosta, Dénia

4. 41 Degrees, Barcelona

5. Le Louis XV – Monte Carlo

6. Amador, Mannheim

7. Noma, Kopenhagen

8. Fat Duck, Bray

9. Astrance, Parijs

10. L’Arpège, Parijs

Share
In News | Leave a comment

Vervoeg de ploeg lekkerbekken van Eating.be !

Om te beantwoorden aan de snel stijgende belangstelling voor de site in Vlaanderen, zoekt Eating.be:

FREELANCE COMMERCIEEL AFGEVAARDIGDEN (m/f)

Uw taak:
Uw taak is om te bezoeken de beste restaurants in uw regio.

Uw profiel:
U bent tweetalig Nederlands-Frans.
U hebt een verzorgd voorkomen, u bent creatief, dynamisch, vlot in het leggen van contacten en u neemt graag initiatief.
U kan zowel individueel als in team functioneren, u bent energiek en gemotiveerd. U bent constructief en u onderhoudt zorgvuldig uw commerciële relaties.
Vermits ons vak de gastronomie is, ligt dit bij voorkeur in de lijn van uw interesses.

Wij bieden u:
Een inspirerende, jonge structuur die snel evolueert en de sfeer van een entiteit in volle groei.
Een motiverende verloning in verhouding tot uw talent aangevuld met een commissie op het zakencijfer en aantrekkelijke incentives.

Alleen curriculum vitae met foto zullen in aanmerking genomen worden. Deze mogen opgestuurd worden naar info@eating.be.

Share
In Uncategorized | 1 Comment