Japan is de wereldkampioen driesterrenrestaurants

Japan is wereldkampioen driesterrenrestaurants, vóór Frankrijk.

Japan heeft Frankrijk van de troon gestoten als land met het grootste aantal toprestaurants ter wereld. In de Michelingids 2012 kaapt Kansai (westen) 15 driesterren weg, waarmee het Japanse totaal op 29 afklopt, tegenover 25 in Frankrijk.
De gids die vanaf 21 oktober te koop is in het Japans en het Engels, voegt dit jaar de oude keizerlijke hoofdstad Nara toe aan het lijstje met Kioto, Osaka en Kobe. Dat liet Michelin dinsdag zelf via een persbericht weten.

Vijftien restaurants zijn goed voor drie sterren, wat betekent dat het over restaurants gaat die « een uitzonderlijke keuken hebben die een reis waard is » : zeven in Kioto, vijf in Osaka (+2), twee in Kobe en een in Nara, op een totaal van 296 sterrenrestaurants.
Ook de vroegere keizerlijke hoofdstad springt eruit met nog eens 29 tweesterrenresto’s op een totaal van 59, en 70 restaurants met een ster, op 222.

Toch blijft Tokio de wereldhoofdstad van de driesterrenrestaurants, 14 in de Michelingids 2011 tegenover 10 in Parijs.

« Japan is echt een land apart, waar heel wat steden met een keuken van zeer hoge kwaliteit uitpakken. Daarom wensen we bij de vijfde verjaardag van onze eerste stappen in Japan onze zoektocht naar nieuwe sterren verder te zetten», verklaarde Bernard Delmas, voorzitter van Nihon Michelin Tire in Tokio.
In het totaal zijn er nu 101 driesterrenrestaurants in de wereld, als we rekening houden met de editie 2012 van de gids voor New-York, verduidelijkt Michelin.

Share
This entry was posted in Restaurants and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Japan is de wereldkampioen driesterrenrestaurants

  1. ??? ????? says:

    Howdy just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>