Culinaire Event « Lekker Genieten »: Lekker Waals

In het kader van de einde jaars’ feesten, zal de indrukwekkende stad Gent op 17 en 18 december aanstaande een top culinair event ontvangen in het exclusieve en historische kader van de « Oude Vismijn », om eer te doen aan de lekkernijen en producten uit Wallonië . Dit event is de moeite meer dan waard !

Voor enkel 2,50 € (inclusief bon voor een gratis glas Waals bier), kunnen de ongeveer 4.000 verwachte bezoekers bij « Lekker Genieten » deelnemen aan tendens kook-sessies, live voorgeschoteld door beroemde chefs !

Welbekend van radio en TV, met name door het VRT programma  » Aan Tafel », is Christer Elfving zowel een aanhanger van de fusionele keuken alsook van grote klassiekers, door recepten van generaties chefkoks te laten voortleven.

Felix Alen, die in 1972 werd gekozen tot beste Belgische witlof-kok, is ook bekend door zijn vele televisie uitzendingen.

Om de beurt zullen Christer Elfving, Felix Alen en Frank Fol met groot plezier originele recepten op basis van diverse Waalse producten presenteren : kazen (Herve Société) en melke producten (Plaquette, Biolé, Vasedel), pekelvlees en vlees (Semois, Auberge de la Ferme, L’Horecalienne, Léonard, MD Viandes), aardappelen (Bossut), ravioles (7 Fontaines), plantaardig olie (Alvenat), mosterd (Bister) of huisjesslakken (Warnant), bieren (Bouillon, Valdieu, Dupont, Belgobeer) en wijnen (Chenoy), aperitieven (Maitrank), likeuren (Gervin) en cafés (Liégeois) wat betreft de dranken. En niet te vergeten wafels (Liège) en chocolade (Femme Chocolat), honing (Promiel), appels (Vergers de la Gaumette) en siroop (Meurens)… alles Lekker Waals!

De Waals Agentschap voor de Bevordering van een Kwaliteitslandbouw zal inderdaad een veertigtal producenten uit Wallonië ontvangen om de lekkerste landbouwproducten te laten ontdekken, in de exclusieve « Oude Vismijn »! De culinaire demonstraties zullen plaats vinden in een bijzonder ongedwongen en authentieke sfeer met de onvergetelijke Franse klassiekers van Freddy Birset en Kurt Burgelman.
Voor meer informatie : www.lekkergenieten.com

Share
This entry was posted in Smaken. Bookmark the permalink.

One Response to Culinaire Event « Lekker Genieten »: Lekker Waals

  1. Robinlee says:

    Mooie mdileale Martin! Enne je ziet er nog goed uit na de finish! Knap gedaan hoor!Heel veel plezier in LA en Las Vegas. Als je je verveelt, kun je altijd verkleed als Elvis met je meisje (in Marilyn Monroe outfit) gaan trouwen

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>