Wijnen uit wrak van achttiende-eeuws zeilschip geveild

Van DeStandaard.be

Het Antwerpse wijnveilinghuis Sylvie’s heeft zes flessen wijn geveild die uit het wrak van een achttiende-eeuws zeilschip naar boven werd gehaald.
Wijnantiquair Chris Thiran van Belgium Wine Watchers was uiteindelijk de hoogste bieder. Hij telde 9.700 euro neer voor de historische wijnen, meldt Deredactie.be.

De wijnflessen dateren vermoedelijk van 1735 en werden aangetroffen in het wrak van ‘‘t Vliegend Hert’. Die driemaster was op 3 februari 1735 kort na het vertrek vanuit Zeeland vergaan. De Oost-Indiëvaarder, die op weg was naar Batavia (het huidige Jakarta), had niet enkel een grote lading geld van de Verenigde Oost-Indische Compagnie aan boord, maar ook honderden flessen wijn.

Lees meer…

Share
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Wijnen uit wrak van achttiende-eeuws zeilschip geveild

  1. That quilted leather-based tote is great

  2. I’m curious to find out what blog platform you’re working with? I’m experiencing some small security problems with my latest site and I would like to find something more safeguarded. Do you have any suggestions?

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>