Mosselen zijn veel te laat

Bron : Belga

De mosselkwekers zitten met de handen in het haar: door het slechte weer willen de Zweeuwse bodemcultuurmosselen maar niet groeien. Daardoor start het seizoen met minstens twee weken vertraging. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdag. Volgende week komt er duidelijkheid of het nog erger wordt.
Voorlopig is de seizoensstart voor de grondmosselen gepland op 17 juli, maar de kans bestaat dat die datum niet gehaald wordt. “De mossel is en blijft een natuurproduct. Wij hebben dat niet in de hand”, zegt Hans Van Geesbergen, secretaris van de Producentenorganisatie Mosselcultuur.

In normale jaren gaan de mosselkwekers al in juni in de Oosterschelde en de Waddenzee kijken hoe het met de kwaliteit gesteld is. “We hebben dat al tweemaal afgelast. Volgende week proberen we opnieuw, in de hoop dat we op 17 juli kunnen starten.”

Ondertussen liggen in de warenhuizen en de restaurants al wel hangcultuurmosselen. Die zijn van goede kwaliteit, zegt directeur Jan-Kees Marcus van Prins & Dingemanse. Hij verwacht dat de bodemcultuurmosselen dit jaar weer een stukje duurder zullen zijn, maar zeker is dat nog niet.

Share
This entry was posted in News, Smaken. Bookmark the permalink.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>