Naamse kok Grégory Gillain wint Ster Belgische keuken

De professionele kok Grégory Gillain uit Namen heeft de finale van de eerste editie van de wedstrijd Ster van de Belgische keuken gewonnen. Dat maakte de organisatie Meesterkoks van België vanavond bekend. De winnaar werkt in de keuken van het restaurant L’Eau Vive in Arbre, onder de vleugels van chef-kok Pierre Résimont. Hij nam het op tegen de Brusselaar Maxime Collin (Villa Lorrain).
Gillain presenteerde een gerecht bestaande uit ‘schol à la meunière’ met onder meer geplette aardappelen en met peterselie bestrooid witloof, en een chocoladegarnituur bestaande uit ‘een ganache van Belgische chocolade, verse kaas met gekonfijte citroenen en speculooscrumble’.

Per provincie (de tien provincies en het Brusselse gewest) was een deelnemer aangeduid. De jury bestond uit tien Belgische chef-koks, onder wie Lionel Rigolet (Comme chez soi), Christophe Hardiquest (Bon Bon), Yves Mattagne (Sea Grill) en Peter Goossens (Hof Van Cleve). Volgend jaar vindt de tweede editie van de wedstrijd plaats.

Share
This entry was posted in News, Restaurants. Bookmark the permalink.

3 Responses to Naamse kok Grégory Gillain wint Ster Belgische keuken

  1. Congratulations in winning in the competition! Hope that I will have a change to taste your cooking skills!

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>